Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


40. Nyári munkák

2018.05.06

Amikor „kitört” a nyári szabadság, akkor kezdődött a pénzkeresési lehetőség. Mindig elfogadtam a felkérést, hiszen lakásra gyűjtögettem.

Neves rendezőkkel dolgoztam, köztük Szinetár Miklóssal. Ez a „Sevillai borbély”, ami opera volt. Sajnos kottát nem tudok olvasni, ezért a rendező asszisztens példányát elkértem, mert neki kottamentes volt, és egy nap alatt legépeltem magamnak. A rendező úr, megkérdezte, kaptam-e már partitúrát (azaz kottából álló „szövegkönyv”). Nemet mondtam, és bevallottam neki, hogy nem tudok kottát olvasni (azóta sem) de mondtam, ne aggódjon, meg tudom oldani.

Az operaénekesek bevonulásra készültek, de nekem kellett őket elindítani, mert nem figyeltek. Rám lettek bízva. Pontosan kellett belépniük, és sosem késtek le.

2001-ben kezdődött az Operafesztivál, amíg nem lettem nyugdíjas, mindig dolgoztam abban is. (jól fizettek)

Jártam a Szentendrei nyári estékre – felejthetetlen, a sarki zöldséges boltból irányítottam az előadást, CB rádión (voki-toki). Előfordult, hogy valaki ugyanazon a hullámhosszon volt, amelyiken én, és elég hangosan közölte valakinek, hogy kapott az anyósának fürdőszoba gázkazánt. Alig bírtam leállítani, talán a közönség is hallotta.

Dolgoztam Gyulán is. Kedves emlékem, ott is volt. Őze Lajossal is dolgoztam.

A Miskolci Belvárosi nyári színpadon több előadást bízták rám.

Olyan hangulatos volt a szabadban, igaz technika ugyan nincs, röpködtek a szúnyogok, a lepkék.

Azért maradt időm kipihenni a szezon fáradalmait is.

Szerettem a munkámat.

17327071-usa-new-york-cirka-1903-1908-antik-kotta-az-opera-sevillai-borbely-rossini.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.