Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


39. Szélsebesen fut az idő

2018.05.05

Ma már nyugdíjas vagyok, semmire nincs időm. Sok hobbim van, észre sem veszem, és máris besötétedik.

Bezzeg, amikor dolgoztam még,

A színház munkamenete (összevissza), mindig a „próbatábla” vezényelt. Munka délelőtt 10-14 óráig, és ha este nem volt előadásunk, akkor új darabot próbáltunk.18-21 óráig. Sokszor belecsúsztunk az éjszakába. Ha szűk volt az adott idő, meg kellett hosszabbítani.

Ilyenkor morgott a „társulat”. Mert miért nincs már szünet, meddig tart a próba, már lejárt az idő. Én – mint ügyelő, be-beszóltam a színpadról a nézőtéren ülő rendezőnek, hogy lejárt a próbaidő. Nem egy olyan rendező volt (és van), aki mindenképpen végig akarja csinálni azt, amit betervezett.

Major Tamás m.v. (gyengébbek kedvéért: Mint, vendég) rendezett nálunk, és mindig mindent lejátszott a színészeknek, hogyan szeretné látni a jelenetet. Ezzel, úgy elhúzta a már lejáró munkaidőt, legalább háromszor bekukkantva jeleztem, hogy „záróra”. Bólogatott, majd ment tovább a próba. Végül a színpadmester zárta be úgy a próbát, hogy beterelte a díszítő munkásokat, szedjék szét a próba díszleteit, és álljanak át, az esti előadásra.

Nagyon sajnálom, hogy nem tartottam meg a Major Tamás megköszönő írását, amit a premierre kaptam tőle, természetesen virággal a kezében..A háláját fejezte ki, megköszönve a munkámat. Nagy figura volt.

Szóval, akkor egy helyben állt, azaz csigalassúsággal telt az idő.           

                  42698_634x475.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

b.v.annagyongyi@freemail.hu

(Anna Gyöngyi Veress Babusne, 2018.05.06 05:58)

Csak akkor áll meg az idő, amikor valamilyen nehéz dolgon kell túlesni. Az rettenetes :(

b.v.annagyongyi@freemail.hu

(Anna Gyöngyi Veress Babusne, 2018.05.05 22:21)

Igaz Zsuzsam! Én is ezt érzem ,rohan az idő!