Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


37. A nyaraim

2018.04.29

Azért a vízközelre szükség volt.

Pár éven keresztül jártam még a Balatonra, Zamárdiba, a Művészüdülőbe. Ez az 1991-es évektől úgy 2000 ezerig tartott. A színháztól kaptam beutalót, és akkoriban nem néhány napból állt a nyaralás hanem kettő hétből. Jó volt, habár a Balaton part kicsit messzire esett. Sok színházi dolgozóval ismerkedtem meg, nyíregyházi, zalaegerszegi, debreceni, és sorolhatnám.

Remek kis szobák voltak, a kertre ki lehetett lépni, reggeli és vacsora járt, hiszen napközben kint lubickoltunk.

Nem volt hiányunk semmiben.

Mályiról leszoktam, áttértem a kertészkedésre.

Sajnos a Mályi tó sem a régi. Sok üdülő megszűnt, sok kis nyaraló tönkrement. Sajnálom, mert valamikor zsongott a tópart. Két éve kilátogattam, (nosztalgia) szinte nincs élet. Nyáron talán pancsolni járnak ki, de utána hazahúznak.

Azért minden nyáron egy hétre elmegyünk nyaralni, a barátnőmmel. Voltunk a Velencei tónál, bár kicsit messze esik a városunktól. Jól éreztük magunkat ott is.

Aztán a korunkkal haladva már nagyobb szükségünk lett a gyógyvízre. Zsóryba járunk minden év Augusztusában, lassan 18 éve. Hát igen... a reumatológus is egyetértve velünk, évente felírja a beutalót, 10 fürdőjegyet. (Ami évről-évre egyre drágább) Nem mondom, hogy megfiatalodok tőle, de nagyon kellemes így a nyár.

slide1-atcpkhugyp.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

baranyipalne1@gmail.com

(Baranyi Pálné/Erzsike, 2018.04.29 08:46)

Köszönöm a látogatást. Puszi

baranyipalne1@gmail.com

(Baranyi Pálné/Erzsike, 2018.04.29 08:01)