Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. Új szakmát tanultam meg

2018.01.13

 

Amikor a bal kezem gipszbe került, szinte a tenyerem közepéig, azt mondta az orvos, az ujjaimat mozgassam. Hát jó, de „bebetonozva”, mit tudok vele kezdeni?

Keresztanyám tudta a megoldást. Ő akkor már könyvelő volt egy vállaltnál, és a cégtől kölcsönkért egy írógépet.

A feladatom az írógépelés megtanulása lett. Hm... A vállaltnál megkérte a titkárnőjét, hogy a klaviatúrát rajzolja le(nem kell művészien, csak követhető legyen) Az lett a „súgógépem„ ugyanis az íróasztalnál ültem az írógépnél, a falra, szemmagasságba felkerült a „súgógép”. Kezemet alaphelyzetbe beállította Keresztanyám, és a klaviatúrára nem volt szabad néznem, hanem a falról tanulgattam meg, melyik betű merrefelé lakik, és melyik betűt melyik ujjammal kell használni. A gipszelt kezem nagyon szorgalmas volt. (elvégre mozgatni kellett az ujjaimat) Szóval, akkora volt rajtam a gipsz, hogy a tabulátort akaratlanul is, sűrűn nyomkodta. Jókat nevettem az irományaimon. Lassacskán beépült a betűk helye a kezembe, azaz megtanultam, melyik betűt, melyikkel kell lenyomni.

Az én Keresztanyám jó betegállományt talált ki, és nagyon hasznosat. Meg is kedveltem, és sokat gyakoroltam. Ha már belekezdek, legyen haszna. Lett is, később sok pénzt kerestem vele. Diplomamunka, Szövegkönyvek, és egyebek. Ezekről még fogok mesélni...

olympia_mod8_antik_irogep.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ludvignebori@gmail.com

(Ludvigné Móricz Borbála,, 2018.01.14 05:43)

Köszönöm Borikám. Keresztanyám mindig hasznos dolgokra tanított. Nagyon szerettem őt. Pedig néha morogtam azért, mert nem minden ötlete tetszett, de csináltam, és lám, mindennek hasznát vettem.

ludvignebori@gmail.com

(Ludvigné Móricz Borbála, 2018.01.13 19:51)

Hasznos dolog volt a gépelés megtanulása. Nekem nem volt ilyen szakszerű tanítómesterem, mint a Keresztanyád, én magamtól megtanultam, de nem szabályosan! Azért így is nagy hasznát vettem és én is keresetkiegészítésnek tekintettem!

katalin.sebestyen@freemail.hu

(Sebestyén Katalin, 2018.01.13 18:24)

Ha így látod? Puszillak

katalin.sebestyen@freemail.hu

(Sebestyén Katalin, 2018.01.13 16:33)

Te kis ügyeske!