Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


25. „Biztos, hogy ez az enyém?”

2018.03.25

 

Szerencsére megoldódott a probléma (átmenetileg – hiszen a kölcsön, nem ajándék)

Izgalommal teltek a napok, oly messze volt még augusztus – októbertől. Még csak álmaimban tervezetem a saját lakásom berendezését.

Fizetésemből csak a legfontosabb dolgokra kötöttem, és amit csak lehetett, félretettem, „dagasztani” vele az eddig gyűjtögetett Ifjúsági betétet. Az OTP ugyanannyit kölcsönt adott rá, amennyi sajátom benne volt (nem sok). Tehát még egy nagyobb összegű kölcsönt is fel kellett vennem.

Színházi dolgozó voltam, ahol csak egy, azaz egy szabad nap volt hetente, a hétfő. Ha főpróba hét volt, akkor az sem. Ha nem volt főpróba hétfőn, akkor rendezvények voltak, amiket lelkesen vállaltam leügyelni, mert azt külön fizették, (nevezhetjük hakninak) Ezen kívül vállaltam gépírást, mind a színháznak ,szövegkönyvet, de akár egyetemistáknak diploma munka megírását is elvállaltam.

Aprón, de összevakartam. Úgy szabadság végét még nem vártam, mint akkor. (mert a színházi művészeti dolgozóknak) -anno- hat hét is lehetett. Júniusban zártuk, és augusztus első keddjén nyitottunk.

Elérkezett az idő, augusztus 25-én kaptam meg a „saját lakásom” kulcsát.

Rám zúdult a hosszú ideig tartó kölcsön törlesztése, de a boldogság is.

Amikor első alkalommal beléptem a teljesen üres lakásba, talán még a könnyem is potyogott. És folyamatosan kérdeztem magamtól: „Biztos, hogy ez az enyém?” Körbetáncoltam, csodálatos kilátás a Bükkre, és végre senkit nem kell kerülgetni. Magam ura lehetek.

Semmi nem volt még a szobákban, egy franciaágyon kívül, amit elkönyörögtem a volt tulajdonostól. Természetes megvettem. Ennyim volt.... És a boldogság...

letoltes.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

baranyipalne1@gmail.com

(Baranyi Pálné/Erzsike, 2018.03.25 14:51)

Szorgalmasan gyűjtögettem, és bizony kevés volt az ifjúsági takarékbetét. 1991-be sikerült mindent kifizetni. Azóta csak akkor vásárolok, ha van hozzá pénz. Hitelbe soha semmit

baranyipalne1@gmail.com

(Baranyi Pálné/Erzsike, 2018.03.25 09:53)

az az ennyi ,a világot jelentette.Megküzdöttél érte.Nekünk is volt ifjúsági takarékbetétünk,férjemnek is ,és mikor építettünk ugyanannyi kölcsönt is adtak rá,és még plusz több kölcsönt is.Fiatalon tele van reménnyel az ember.