Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. Első balesetem.

2018.01.07

A sportot nem akartam abbahagyni, szerettem tornázni, a felemás korlát gyakorlatokat kedveltem, és a lóugrás is nagyon ment nekem.

Edzés a sportcsarnokban. A gerendából nem voltam aranyérmes.

De csapatban sokszor nyertünk. Jó érzés.

Szóval, edzés. Bemelegítés, majd felmásztam a gerendára, ami, 5 méter hosszú, 10 centiméter széles, és 120 centiméter magas.

Egyszer meginogtam, mivel nem tudtam magam egyenesbe állítani, hamar leugrottam magamtól. Hát igen... de a 120 cm magas, tényleg magas, és úgy értem talajra, hogy ott is meginogtam, és a bal kezemet beütöttem a gerenda lábába. Nem vettem én azt komolyan. Fájt, fájt, majd elmúlik – mondogattam magamnak, edzés után hazafelé menet.

Keresztanyám meglátta, mennyire fel volt dagadva a csuklóm, mint a buci. Majd holnap meg kell nézetni a sebészeten – mondta bölcsen, és tett rá borogatást. Én – miközben nyüszítettem – csak fújtam a magamét, le fog az lohadni holnapig. De nem lohadt le, és betyárul fájt.

Nem volt más választásom, irány a sebészet. Nem volt nagy baj, csak a „csuklóm tört el”. Könyökig begipszelték, és pihenőre küldtek, de én dolgozni akartam menni. Mit akartam? Mentem. Felmentem az Egyetemen a második emeletre, ahol az edzőm dolgozott, és mutattam a kezemet, hogy nem fogok tudni edzésre járni egy ideig.

Nem az érdekelt, hogy a munkámat tudom-e teljesíteni, hanem a sport.

Talán néhány hetet dolgoztam amikor ez a malőr történt. És már táppénzre kerültem. 1969 nyara. Se munka, se nyaralás. Hat hét gipsz …..

gerenda.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

katalin.sebestyen@freemail.hu

(Sebestyén Katalin, 2018.01.08 12:22)

Így jár az, aki mindent csinálni akar. Lesz még egy malőröm, de az még arrébb van
Köszönőm a látogatást.
Puszillak

katalin.sebestyen@freemail.hu

(Sebestyén Katalin, 2018.01.08 11:08)

....kis Aranyos örökmozgó.........

baranyipalne@citromail.hu (

(Baranyi Pálné, 2018.01.07 09:52)

Nem véletlenül írtam oda, hogy "első" balesetem. Törtem, zúztam magam :) Majd oda is eljutunk.
Azért jól startoltam a munkahelyemen, na nem? ?)
Puszillak, és köszönöm a látogatást.

baranyipalne@citromail.hu

(Baranyi Pálné, 2018.01.07 09:16)

Hát igen ilyenek is előfordultak,mivel igen mozgékony voltál.Viszont ez a szokás végig kísér,mert most is igen aktív vagy.Puszi.